2 mei: Bluff - MoabDe route van vandaag:Grotere kaart weergeven


Vandaag hebben we niet zo’n lange rit voor de boeg dus we kunnen rustig aan doen. We worden om 08:00 uur wakker. Nadat we ons gedoucht en aangekleed hebben gaan Jerry en ik nog even achter onze laptop zitten. Om 10:00 uur verlaten we het mooie Desert Rose Inn hotel. In Bluff tanken we de auto’s weer vol en rijden naar Blanding. Hier gaan we eerst ontbijten we in het Old-timer Restaurant. Het restaurant ziet er gezellig uit en ook het ontbijt is prima in orde. We laten het ons in ieder geval goed smaken! Voordat we verder rijden naar Moab, brengen we eerst een bezoek aan het Dinosaur Museum in Blanding. Het museum is niet zo groot maar wel interessant en mooi opgezet.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


We lopen een uurtje rond en vervolgen onze weg naar Moab. 25 mijl voor Moab stoppen we bij Wilson Arch. Deze natuurlijke stenen boog ligt vlak langs route 191. Nuurlijk moet hier even naar boven geklommen worden.


klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

klik op de foto voor vergroting


We maken wat foto’s en rijden dan verder naar het 'hole 'n the rock house'. Dit huis met 14 vertrekken is door Albert Christensen uitgehouwen in de rotsen. Na diens dood in 1957, heeft zijn vrouw Gladys het werk verder afgemaakt. Zij heeft nog 17 jaar alleen in het huis gewoond, totdat zij overleed in 1974. Een gids leidt ons door de vertrekken. Het ziet er allemaal heel mooi en indrukwekkend uit. Wat een werk moet dat geweest zijn! In de tuin staat een bonte verzameling van (kunst)voorwerpen en curiosa. Ook zijn er wat dieren te vinden zoals struisvogels, geiten, ezels en zelfs een wallaby. Het is leuk om hier even rond te lopen.


klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


Als we in het leuke plaatsje Moab aankomen, slaan we eerst wat boodschappen in. In de supermarkt is ook een vestiging van Starbucks, dus we nemen allemaal naar keuze een lekkere frappuccino of koffie. Nadat alle boodschappen zijn gedaan, besluiten we te gaan eten bij de Moab Brewery. Dit restaurant ziet er leuk uit van binnen en het eten is verrukkelijk! Hier zullen we wel vaker gaan eten, vermoeden we! We verlaten het restaurant en rijden naar de Williams Way. Hier staat ‘ons huis’ voor de komende 3 dagen. We lopen naar binnen en zijn meteen onder de indruk van de grootte van het huis, wauw! We hebben beschikking over een grote woonkamer met open keuken en eetgedeelte, 4 slaapkamers, 2 badkamers, een grote garage en een tuin met privé hottub ;).

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


In de voortuin ligt een tuinslang dus Erik en Jerry bedenken dat het wel een goed idee is om de auto’s even te wassen. Ze zien er namelijk verschrikkelijk uit na de dirtroads van gisteren. De kinderen gaan intussen zwemmen in het overdekte zwembad dat door een aantal huizen in de straat wordt gedeeld. Ze hebben het rijk helemaal voor zichzelf. Even voor zonsondergang stappen Jerry en ik nog even in de auto om een klein stukje van de scenic route 128 te rijden. We zien de rotsen mooi oplichten in het laatste zonlicht. Als we terugkomen, zijn de kinderen net uit de hottub gestapt. Life is good ;) We brengen de avond door met laptoppen, bankhangen, kletsen en lekkere hapjes eten. Morgen gaan we Arches verkennen en wellicht raften op de Colorado rivier.

Foto's


Temperatuur van vandaag: 23°C, zonnig
Totale afstand van vandaag: 100 mijl/160 km
Getankt: 17 gl ($3.79 /gl)