6 mei: Torrey - Bryce Canyon

De route van vandaag:
Grotere kaart weergeven


Vanmorgen zijn we om 08:00 uur opgestaan. We gaan vandaag van Torrey naar Bryce Canyon NP rijden via de Scenic Byway 12, één van de mooiste wegen in het westen van de VS. We hebben afgesproken dat onze gezinnen vandaag een keer apart van elkaar gaan rijden. Nadat we broodjes en beleg voor de lunch hebben ingeslagen in het winkeltje bij het hotel, vertrekken we. Bij de Subway in Torrey kopen we ieder een half broodje dat we in de auto opeten als ontbijt. Op het eerste gedeelte richting Boulder zien we veel aangereden dieren op de weg liggen, waaronder zelfs een slang. We stoppen bij een aantal uitkijkpunten langs de weg, maar het is nog niet erg helder waardoor we niet ver weg kunnen kijken. Er liggen op dit gedeelte van de rit nog veel plakaten sneeuw, wat een erg mooi gezicht is.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


Even na Bouder slaan we linksaf om de Burr Trail te gaan rijden. We genieten van de mooie kleuren van het Escalante gebied waar we doorheen rijden. Een gedeelte van de weg gaat door een canyon met hoge muren. Het is wederom prachtig allemaal! Een aantal mijlen verderop gaan we van het asfalt over op de onverharde weg. We rijden tot de ‘switchbacks’ (scherpe bochten) van de Burr Trail en rijden daarna dezelfde weg weer terug naar de Scenic byway 12. De weg is inderdaad heel erg mooi en afwisselend. Bij Calf Creek Recreation Area gaan we lunchen. We kiezen een mooie picknicktafel aan de rivier. We eten onze broodjes en de kinderen poedelen wat in het heldere water van de Calf Creek.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


Na een halfuurtje rijden we verder richting Bryce Canyon. Het gebied waar we doorheen rijden is soms ronduit spectaculair!

klik op de foto voor vergroting

Onderweg zien we de lucht betrekken, en we krijgen zelfs een korte regenbui over ons heen. We wilden vandaag graag de Mossy Cave Trail lopen maar als we op de parkeerplaats staan, begint het net te onweren. Helaas, dat gaat dus niet door. We rijden verder naar Bryce Canyon waar we overnachten in de Bryce View Lodge. We checken in en gaan naar onze kamer. Het regent buiten dus we besluiten Bryce morgen te bezoeken. Dat wordt helaas weer geen mooie zonsondergang voor ons, evenals vorig jaar. We werken onze verslagen bij op de laptop en gaan dan even kijken in de winkel van Ruby’s Inn. Daar komen we Erik en Laurens tegen. Erik vertelt dat Lilianne zich niet zo lekker voelt en even op bed is gaan liggen. Ook Erik zelf voelt zich niet optimaal. We spreken af dat wij alleen met ons gezin gaan eten. We hebben niet veel honger, dus we eten een snelle hap bij Ruby’s Canyon Diner. Als we naar buiten stappen komen we Lilianne tegen die inmiddels gelukkig wat is opgeknapt. Helaas is Erik nu degene die ziek op bed ligt. Mathijs en Laurens komen tot 22:30 Nintendo DS spelen met onze kinderen. We hebben afgesproken dat we morgen rond 08:00 opstaan om Bryce Canyon te gaan verkennen. Laten we hopen dat Erik zich morgen weer beter voelt!Foto's


Temperatuur van vandaag: onderweg 23°C, in Bryce Canyon regen en slechts 9°C
Totale afstand van vandaag: 115 mijl/184 km
Getankt: -