29 april: Grand Canyon - HolbrookJerry was vandaag al om 04:00 uur wakker en is in zijn eentje naar de rim gelopen om de zonsopgang te zien. De rest van ons kwam wat later uit bed. We hebben ontbeten in het Restaurant van Maswik Lodge en zijn toen naar de winkel in Grand Canyon Village gereden om wat eten in te slaan voor de lunch. Bij de viewpunten ‘Moran Point’ en ‘Desert View’ zijn we gestopt om nog even te genieten van de uitzichten op de Grand Canyon.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

Via route 64 zijn we vervolgens verder gereden naar de Cameron Trading Post waar we beide auto’s hebben volgetankt. In eerste instantie zouden we vandaag via Sunset Crater en Walnut Canyon naar Holbrook rijden, maar we hebben besloten de route door het Hopi Indianen reservaat te nemen. Op deze route ligt Coal Mine Canyon, een canyon die bij het grote publiek onbekend is. Op het AllesAmerika Forum hebben we gelezen dat deze Canyon erg de moeite van het bezoeken waard schijnt te zijn, dus dat willen we graag met eigen ogen zien. Bovendien is de trail in Walnut Canyon afgesloten, waardoor de keuze voor de andere route snel gemaakt is. Na Tuba City rijden we route 264 op tot milemarker 337. Daar nemen we de dirtroad tot voorbij de windmolen en parkeren onze auto's. Als we uitstappen, zien we de canyon meteen. We zijn verbaasd dat zo’n prachtig stukje natuur zo onbekend is! De kleuren van de canyon zijn heel mooi.We lopen een stukje naar beneden en genieten van wat we hier zien, Prachtig! Aan de rand van de canyon staan wat picknicktafels, dus we eten hier onze lunch terwijl we een mooi uitzicht hebben op de canyon. In de wijde omtrek is geen mens te bekennen.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

Nadat we alles weer ingepakt hebben, rijden we verder richting Second Mesa. Onderweg passeren we Old Oraibi, de oudste nederzetting van de VS, die sinds 1100 v. Chr continue bewoond is geweest. Het is verboden te fotograferen in dit Indianengebied dus we stoppen niet. Ik kan het natuurlijk niet laten om stiekem een foto vanuit de auto te nemen. Via route 87 rijden we verder richting Winslow. De weg is vrij eentonig, maar we kunnen goed doorrijden. Vlak voor Winslow stoppen we bij Little Painted Desert. Ook hier zijn we weer onder de indruk van de kleurenpracht van de rotsen.

klik op de foto voor vergroting

We nemen wat foto’s en rijden dan verder naar Meteor Crater. Als we om even voor 17:00 uur bij de ingang komen, horen we dat het visitor center en de crater eigenlijk om 17:00 sluiten. We krijgen echter een half uurtje de tijd om de crater te bekijken. Dat is nog eens aardig! We betalen de entree en lopen dan snel door naar boven. Hier hebben we een goed uitzicht op het enorme gat dat hier 50.000 jaar geleden geslagen is door een meteoriet.

klik op de foto voor vergroting

We lopen een half uurtje rond en stappen daarna weer in de auto om naar Winslow te rijden. Hier maken we natuurlijk even een korte stop bij de beroemde ‘corner’ uit het liedje ‘take it easy’ van de Eagles. Vanaf Winslow rijden we in een halfuurtje naar ons hotel in Holbrook. We frissen ons snel op, en gaan daarna eten bij Denny’s wat ons allemaal prima smaakt. We hebben weer genoten van een mooie dag!


Foto's


Temperatuur van vandaag: 26°C, zonnig en veel wind
Totale afstand van vandaag: 460 km
Getankt: 9 gl ($3.59/gl)


Volgende ->