3 mei: Moab
Vanmorgen zijn we om 08:00 uur opgestaan. Terwijl iedereen bezig was met zijn/haar ochtendritueel, smeerde Lilianne alvast de broodjes. Omdat Erik, Jerry en de kinderen heel graag willen gaan raften, bellen we met Canyon Voyages Adventure Co. om plaatsen te reserveren. Helaas is de tocht van 14:00 al vol, dus we hebben die van 11:30 geboekt. Dit betekent wel dat we vanmorgen minder tijd hebben voor Arches NP. Nadat we gegeten hebben, vertrekken we met z’n allen richting Arches. Alleen Lilianne blijft thuis om lekker te rommelen. Eigenlijk wilden we vandaag de wandeling in 'Devils Garden' maken, maar daar hebben we te weinig tijd voor. In plaats daarvan rijden we naar de ‘windows section’. Onderweg stoppen we ook even bij 'Balanced Rock'. De zon staat echter verkeerd om mooie foto’s te maken. We besluiten terug te rijden naar huis en morgen terug te gaan als we wat meer tijd hebben.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

Thuis verkleedt iedereen zich voor de rafttocht. We rijden naar het kantoor van Canyon Voyages waar de bus met de rafts al klaar staat. Als de bus vertrekt, rijden Lilianne en ik erachteraan. We rijden de mooie ‘scenic’ route 128 naar de plek waar de rafts te water worden gelaten. Iedereen moet een reddingsvest aantrekken en de kleinsten moeten ook een helm dragen. Na de nodige veiligheidsinstructies vertrekken ze. Lilianne en ik rijden naar het restaurant van de Red Cliffs Lodge langs de Colorado rivier om te lunchen. Het restaurant zelf is nog gesloten, maar we kunnen wel de BBQ lunch in de tuin nemen voor $10 p.p. Daar hoeven we natuurlijk niet lang over na te denken! We reserveren ook meteen plaatsen voor morgenavond want we willen hier ook graag eens dineren op het deck met de rivier en cliffs op de achtergrond. We lopen de tuin in en zien de tafels al in de verte staan. We kunnen hotdogs, kipfilet, hamburgers, koude pasta, salade etc. nemen zoveel als we willen. Het vlees wordt ter plekke vakkundig gebakken door een zeer aardige Amerikaan. Het smaakt allemaal prima! Als we uitgegeten zijn, lopen we richting de rivier waar onze mannen en kinderen net aankomen met hun raft. We lopen de steiger op en nemen wat foto’s. We stappen weer in de auto en rijden terug langs de rivier. Af en toe stoppen we even om de raft op te wachten. We zien dat Laurens, Michelle en Joshua overstappen in een kano, dat zullen ze leuk vinden! Als we ze even later weer zien bij de aanlegplaats, vertellen ze dat ze het erg leuk hebben gehad. Ze stappen allemaal weer in de bus die hen terugbrengt naar het kantoor. Lilianne en ik rijden alvast terug naar huis.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergrotingAls de kinderen ook thuis komen, stappen ze eerst in de hottub en later gaan ze ook nog even zwemmen. Om 17:15 vertrekken Erik, Jerry, Mathijs, Michelle en Laurens naar Arches om de trail naar Delicate Arch te gaan lopen. Deze mooie stenen boog staat symbool voor de staat Utah. Lilianne, Joshua en ik blijven thuis. De wandeling is voor ons waarschijnlijk iets te zwaar omdat hij grotendeels omhoog gaat. De anderen zijn blij dat ze de wandeling wel hebben gemaakt. De trail was zwaar, maar het zien van de Delicate Arch in het laatste restje zonlicht van de dag was volgens hen adembenemend!


klik op de foto voor vergroting

Als ze terugkomen rijden we naar de Moab Brewery om te gaan eten. Het is erg druk en we krijgen te horen dat we 35 tot 45 minuten moeten wachten voordat er een tafel vrijkomt. We krijgen een buzzer mee. Als er een tafel vrijkomt, zullen ze ons oppiepen. Al na 5 minuten gaat onze buzzer af. Dat is een meevaller! Net als gisterenavond smaakt het eten weer uitstekend. Als we onze buiken rond hebben gegeten, rijden we weer naar huis. De kinderen gaan meteen naar bed. Jerry en ik gaan nog even achter onze laptop en Lilianne en Erik lezen nog wat. Om 00:30 houden ook wij het voor gezien. Het was weer een lange, maar mooie dag.

Foto's


Temperatuur van vandaag: 23°C, zonnig
Totale afstand van vandaag: -
Getankt: -