28 april: Sedona - Grand Canyon
Jerry en ik waren vanmorgen al om 04:30 wakker! We hebben duidelijk nog last van de jetlag. Ook Michelle & Joshua stonden om 05:30 al naast hun bed. We hebben rustig wat aangerommeld en zijn om 07:30 gaan ontbijten samen met Erik, Lilianne en de kinderen. Het ontbijt in het hotel was eenvoudig maar prima in orde. We hebben op ons gemak ontbeten en daarna de koffers weer in de auto’s geladen. Eerst zijn we gaan tanken en we hebben bij de Safeway spulletjes ingeslagen voor de lunch. In de Safeway zat een vestiging van Starbucks, dus we hebben meteen koffie en frappuchino’s voor onderweg gehaald, heerlijk! 10 mijl voorbij Sedona stoppen we bij Slide Rock SP. Fantastisch om hier weer te zijn; het is zo’n mooi plekje! De kinderen hebben vanmorgen al hun zwemspullen aangedaan, ondanks het feit dat ze gewaarschuwd zijn dat het water waarschijnlijk veel te koud zal zijn om in te zwemmen. Als we bij de natuurlijke ‘glijbanen’ aankomen gaan de kleren van de kinderen toch meteen uit. Het water is inderdaad ijskoud, maar Joshua besluit toch een poging te wagen. Onder gejuich van de aanwezige mensen glijdt hij naar beneden, heel grappig! Natuurlijk kunnen de anderen niet achterblijven, en ook Mathijs, Laurens en Michelle glijden een paar keer naar beneden. Wat zijn we trots op onze bikkels!
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
We blijven een klein uurtje en rijden dan via de prachtige Oak Creek Canyon verder richting de Grand Canyon. Bij Flagstaff nemen we route 180 die ons langs de San Francisco Peaks voert. Op de toppen zien we zelfs nog sneeuw liggen. We kunnen lekker doorrijden en zijn als snel bij de ingang van Grand Canyon NP. Omdat dit het eerste Nationale Park is dat we aandoen, kopen we hier de America de Beautiful Pass, waarmee we een jaar lang alle Nationale Parken en nog wat andere parken en recreatiegebieden, gratis kunnen bezoeken. We rijden het park in en gaan op zoek naar picknicktafels om te kunnen lunchen. We hebben inmiddels allemaal flinke trek. We stoppen bij het uitzichtpunt ‘Yavapai’ maar zien nergens plaatsen om te kunnen picknicken. We besluiten om dan maar eerst een blik te gaan werpen op de Grand Canyon. Voor ons is het niet de eerste keer dat we de Grand Canyon zien, maar toch worden we weer getroffen door haar grootsheid en schoonheid! Ook Erik, Lilianne, Mathijs en Laurens zijn erg onder de indruk van dit wereldwonder!
klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting

klik op de foto voor vergroting

We genieten even van het uitzicht en rijden dan verder naar ons hotel. We kunnen pas om 16:00 inchecken dus we besluiten om eerst te gaan eten. We smeren onze broodjes en gaan op een bankje zitten om ze op te peuzelen. Om 15:30 ga ik toch proberen alvast in te checken. We krijgen onze sleutels en gaan meteen naar onze kamers om onszelf even op te frissen en in te smeren met zonnebrandcreme. We zijn vandaag allemaal ongemerkt verbrand. Jerry wil graag met de kinderen een stukje van de Bright Angel Trail lopen die de canyon in voert. Erik, Mathijs en Laurens gaan met hen mee. Lilianne en ik hebben geen zin om mee te gaan en blijven op onze kamers. Ik begin alvast aan dit verslag te typen zodat ik het morgen zo kan uploaden als ik weer internetverbinding heb. Om 18:30 lopen Lilianne en ik naar de ingang van de Bright Angel Trail om de rest op te wachten zodat we samen naar de zonsondergang kunnen kijken. We wachten en wachten, maar geen Erik, Jerry en kinderen. We snappen er helemaal niets van! We beginnen ons al een beetje ongerust te maken want de zon gaat inmiddels al onder. We besluiten dan maar terug te lopen naar onze kamers om te kijken of ze misschien daar zijn. Net op dat moment komt Jerry aangelopen. Ze waren inderdaad al teruggekomen, maar hadden eerst nog een ijsje gehaald. Geen wonder dat we ze misgelopen waren! We zijn allemaal erg moe van de lange dag. We gaan eten en duiken dan allemaal op tijd ons bed in.
Foto's


Temperatuur van vandaag: 26°C, zonnig
Totale afstand van vandaag: 105 mijl/168 km
Getankt: -