4 mei: Moab
Jerry en ik zijn vandaag om 05:30 opgestaan en om 05:50 waren we al onderweg naar Dead Horse Point SP en Canyonlands NP. Zoals verwacht was het heerlijk rustig op de weg en zagen we meer wilde dieren dan anders. Onderweg zagen we de zon opkomen, dat is, net als de zonsondergang, altijd zo’n speciaal moment van de dag! Bij Dead Horse Point hebben we rustig staan genieten van het uitzicht. We zijn hierna verder gereden naar Canyonlands NP. De weg ernaartoe loopt door een zogenaamd ‘open range gebied’ wat wil zeggen dat de koeien hier gewoon los rondlopen. Soms liepen er dan ook een paar op de weg. Erg leuk om te zien! Bij Canyonlands zijn we eerst gestopt bij het Schaefer viewpoint. Vanaf dit punt konden we de Schäfer Trail onder ons zien liggen. Deze onverharde weg met veel haarspeldbochten en langs steile afgronden gaan we vanmiddag rijden met de jeep. Het ziet er angstaanjagend uit! Als we verder rijden naar het Grand View Point zien we onderweg wat herten op de weg lopen. Mensen komen we op dit vroege uur bijna niet tegen. Bij het Grand View Point stappen we uit en lopen een stukje naar beneden. Het uitzicht is hier prachtig! Weer heel anders dan we tot nu toe gezien hebben. Elk park is toch weer heel verschillend. Ik ga op mijn buik op de rand liggen en maak een paar panoramafoto’s.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting
klik op de foto voor vergroting


Na een halfuurtje stappen we weer in de auto en rijden terug naar huis. Daar aangekomen zien we dat iedereen inmiddels aangekleed is, en ontbeten heeft. We vertrekken meteen met z’n allen naar Arches NP om een gedeelte van de trail in Devils Garden te gaan lopen. Het is inmiddels flink warm en ik merk dat ik moeite heb met het lopen. Mijn verkoudheid is nog steeds niet helemaal over en ben daardoor snel buiten adem. Balen! We lopen tot de ‘Landscape Arch’ en draaien dan om. Op de terugweg lopen we ook nog langs ‘Tunnel Arch’ en ‘Pine Tree Arch’.


klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


We willen graag op tijd terug zijn in Moab omdat we om 13:30 een jeeptour hebben besproken bij Tag-a-Long Expeditions. We eten onze meegebrachte broodjes op, en rijden dan in ruim een half uur het park uit. We halen snel nog wat koffie en frappuchino’s bij Starbucks, en gaan dan naar Tag-a-Long. Er zijn 2 jeeps voor deze trip. Wij gaan met ons gezin en nog 4 andere mensen bij gids Sarah in de grote jeep, en Lilianne, Erik, Mathijs en Laurens zitten samen met nog 3 anderen bij gids Richard in de auto. Onze gids Sara vertelt honderduit en rijdt ondertussen behendig het achterland van Dead Horse Point en Canyonlands door. Het is een heftige maar ontzettend leuke rit! Onderweg stoppen we een aantal keren. Zo wordt er o.m. gestopt bij het punt waar de slotscène van de film ‘Thelma & Louise’ is opgenomen. In deze scene rijden ze met hun cabrio het ravijn in. Sarah vertelt dat de opnames wel 3 keer opnieuw moesten omdat men het maar niet voor elkaar kreeg om de auto met een mooie duikvlucht de rivier in te laten duiken. Uiteindelijk heeft men toen maar besloten om de duikvlucht van de auto eruit te laten. We rijden ook de Schäfer Trail die we vanmorgen nog van bovenaf hebben gezien. Ook the White Rim Trail wordt niet overgeslagen. Het is inderdaad een heftige rit, en af en toe stuiteren we flink door de jeep, maar we vinden het allemaal heel erg leuk! We hebben er allemaal erg van genoten! Rond 18:00 zijn we weer terug bij onze auto’s. We zijn dus ruim 4 uur met de jeep onderweg geweest.

klik op de foto voor vergroting klik op de foto voor vergroting


We rijden eerst naar huis om het stof van ons af te spoelen, en gaan dan via de SR-128 op weg naar de Red Cliff Lodge om daar te gaan eten. We krijgen een tafel op het deck zodat we de zonsondergang kunnen zien tijdens het eten. Niet alleen het uitzicht is hier heel goed, maar ook het eten. Alle gerechten zijn stuk voor stuk heerlijk! Rond 09:30 rijden we weer naar huis. Lilianne en ik draaien nog wat wasjes en we rommelen allemaal nog wat aan. Rond 23:30 ligt iedereen op bed.Foto's


Temperatuur van vandaag: 28°C, zonnig
Totale afstand van vandaag: -
Getankt: 15 gl ($3.56/gl)